A Mariott Coutryard luxusszálloda konferenciatermében december 1-én tartott programon a kuvaiti utaztatási piac legfontosabb képviselői jelentek meg. Az eseményt Bayer Mihály, Magyarország kuvaiti nagykövete nyitotta meg, aki biztosította a jelenlévőket arról, hogy a Nagykövetség minden tőle telhetőt megtesz a Magyarországra irányuló turizmus ösztönzésére. „Ennek egyik alappillére a gyors és rugalmas vízumügyintézés, amelyre az utazási irodák is mindig számíthatnak” – tette hozzá nagykövetünk.

Ezután Magda Awad, az O.K.A.H.Hungary Kft utazási iroda tulajdonosa beszédében elmondta: Magyarország egy vonzó és sokoldalú úti cél, amely joggal tart számot évente több mint 20 millió turista érdeklődésére, akiknek a száma egyre nő. ”Sajnos sem Nyugat-Európában, sem pedig a Közel-Keleten nem ritka jelenség a terror, vagy annak veszélye. A turizmus szempontjából is óriási előny, hogy Magyarország továbbra is egy stabil, biztonságos ország.” – összegezte Awad asszony.

 

A program első felében beszéd helyett a vizuális elemek domináltak: az összejövetel egyik legérdekesebb, de kétségkívül leglátványosabb része volt a Magda Awad asszony által készített kisfilm. A rövid arab nyelvű prezentáció hazánkat, mint spa-és gyógyturizmus központot mutatta be a jelenlévőknek, akik körében a videó nagy tetszést aratott.

Ezt követően a szó vette át a szerepet és a cégtulajdonos ismertette az iroda tevékenységét. Ennek során kiemelte, hogy több évtizedes működésük során mindig is nagy hangsúlyt helyezett az üzleti etikára és az ügyfélelégedettségre. Ez utóbbi kapcsán megtudhattuk, hogy az utazási iroda alapelve, hogy az utast reptértől reptérig kísérje, vagyis az út során az iroda egy munkatársa a szervezett programokon túl is állandóan a csoport rendelkezésére áll.

Nagyon fontosnak tartjuk még, hogy az utas élő és megfelelő utazbiztosítással rendelkezzen. Erről sokan hajlamosak elfeledkezni, pedig hatalmas költségeket és bonyodalmakat spórol meg. Megkötését mindig szoktuk ajánlani, és természetesen teljes körű ügyintézést nyújtunk ebben is.”- hangsúlyozta Magda Awad.

A cég tulajdonosa prezentációjának fennmaradó részében az arab turisták Magyarországra utaztatása terén szerzett több évtizedes tapasztalatát osztotta meg.  Előadása során részletesen kitért a hagyományos turizmuson túl elérhető lehetőségekre. Ezek között kiemelkedik a spa-és gyógyturizmus, ezeken belül is az iszap, gyógyvíz, masszázs, méregtelenítő-és fogyókúrás kezelések tartanak komoly érdeklődésre számot az arab vendégek körében. Ehhez hozzávehető a táboroztatás és a vadászturizmus, amelyekhez hazánk szintén kiváló adottságokkal és jó infrastruktúrával bír. „Mindezek nagy előnye, hogy remekül kiegészítik a hagyományos utaztatást, mivel egész évben elérhetőek, sőt egy részükre turisztikai főszezonon kívül ugrik meg a kereslet”- hangzott el plusz egy érv a prezentáción.

A kellemes légkörben, érdeklődés által kísért rendezvény végén Awad asszony ismertette üzleti ajánlatát, majd egy januárban esedékes magyarországi látogatásra invitálta a résztvevő utazási irodákat. A jó hangulatban, interaktívan zajló workshop egy közös munkaebéddel, illetve a magyar cég és a kuvaiti résztvevők közötti b2b- találkozókkal zárult.