Tisztelt Látogató!

 

Üdvözöljük Magyarország Kuvaiti Nagykövetségének honlapján. Reméljük, hogy az oldalon minden érdemi információt megtalál Kuvait Államról, a magyar-kuvaiti kapcsolatokról, illetve a konzuli szolgálatról.

 

Az Öböl Együttműködési Tanács tagországai közül hazánk elsőként Kuvait Állammal építette ki a politikai és gazdasági-kereskedelmi együttműködést: a diplomáciai kapcsolatok felvételére 1964-ben került sor, amelyet 1966-ban először kereskedelmi kirendeltségünk, majd 1975-ben nagykövetségünk megnyitása követett.

 

Határozott szándékunk, hogy – erős, fél évszázadra visszatekintő kétoldalú kapcsolatainkra építve – mind az állami, mind pedig a nem kormányzati területeken megkülönböztetett kapcsolatokat építsünk ki a baráti Kuvait Állammal, amely politikai és gazdasági értelemben egyaránt stratégiai jelentőséggel bír számunkra. A jövőben kiemelt figyelmet kívánunk szentelni magas szintű látogatások lebonyolítására, Kuvait Magyarországra irányuló befektetéseinek ösztönzésére, valamint gazdasági, kulturális, oktatási, tudományos és turisztikai kapcsolataink fejlesztésére.

 

Kollégáimmal közös szívügyünk, hogy az évtizedes baráti viszonyt Kuvait Állammal és a kuvaiti néppel tovább mélyítsük, s a magyar nemzet érdekeit hűen szolgáljuk.

 

 

 

dr. Soós István Gyula

 

Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete