Tisztelt Látogató!

Üdvözöljük Magyarország Kuvaiti Nagykövetségének honlapján. Reméljük, hogy az oldalon minden érdemi információt megtalál Kuvait Államról, a magyar-kuvaiti kapcsolatokról, illetve a konzuli szolgálatról.

Az Öböl Együttműködési Tanács (ÖET) tagországai közül hazánk elsőként Kuvait Állammal építette ki a politikai és gazdasági-kereskedelmi együttműködést: a diplomáciai kapcsolatok felvételére 1964-ben került sor, amelyet 1966-ban először kereskedelmi kirendeltségünk, majd 1975-ben nagykövetségünk megnyitása követett.

Az emírség azóta kiemelt helyet foglal el Magyarország közel- és közép-keleti kapcsolatrendszerében. Hazánk megítélése Kuvaitban rendkívül kedvező, hagyományosan megbecsült gazdasági partnernek számítunk. A magyar-kuvaiti gazdasági kapcsolatok nagy hagyományokkal rendelkeznek, és Kuvait tartósan erős figyelmet élvez a magyar gazdasági szereplők körében.

Magyarország határozott szándéka, hogy – erős, fél évszázadra visszatekintő kétoldalú kapcsolatainkra építve – mind az állami, mind pedig a nem kormányzati területeken megkülönböztetett együttműködést építsen ki Kuvaittal, amely politikai és gazdasági értelemben egyaránt stratégiai jelentőséggel bír számunkra. A jövőben kiemelt figyelmet kívánunk szentelni Kuvait Magyarországra irányuló befektetéseinek ösztönzésére, valamint gazdasági, kulturális, oktatási, turisztikai és gyógyturisztikai együttműködésünk fejlesztésére.

Minden Kuvaitban élő honfitársamat bátorítok arra, hogy regisztráljon a konzuli védelemre, illetve iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy vészhelyzet esetén tájékoztatni tudjuk.

Köszönöm megtisztelő figyelmét!

Bayer Mihály

Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete